Ribs Bench by Stefan Lie

Click to enlarge
Ribs Bench by Stefan Lie.

Ribs Bench by Stefan Lie. Image: Georgina Gavaghan

1 of 3
Ribs Bench by Stefan Lie

  Image: Georgina Gavaghan

2 of 3
Ribs Bench by Stefan Lie

  Image: Georgina Gavaghan

3 of 3

The curvaceous Ribs Bench was conceived by Australian contemporary designer, Stefan Lie, for DesignBy Them and is soon to grace the refurbished foyer of Sydney’s Opera House. It was selected by Luchetti Krelle, the interior design studio contracted to reinvigorate the new space.

Characterised by ‘ribs’ sculptured around an adjustable aluminium spine, the seat’s undulating design holds both ergonomic and aesthetic appeal. The frame of the Ribs Bench is composed of sustainable steam-bent hardwood, making it flexible enough to take on varying forms.


More objects

Colour’s revival

Colour’s revival

This edit is not quite ’80s. It is not entirely Memphis-inspired and definitely not for the faint-hearted. It is, however, loud, youthful and proudly eclectic.
Imperial house

Imperial house

What’s new in Japanese design? Its minimalist tradition and subtle classics are reinvented for residential environments.
Pixelated home

Pixelated home

The digital revolution and its pulsating colours are infiltrating almost every realm of our lives, and the homewares and furniture industries are no different.
Object of desire: io Lamp

Object of desire: io Lamp

Even if it hasn’t been produced yet, this prototype lamp by Wellington design student Josh Bruderer ticks so many boxes that we can’t help but admire it.

Most read

Like stepping from concrete to carpet

Like stepping from concrete to carpet

Inspired by interior design, home renovation, DIY and tastemaking; artist Charlotte Drayton is taking over Christchurch’s Physics Room art gallery and re-inventing its layout.
Wunderkammer

Wunderkammer

This Auckland home is a cabinet of curiosities filled to the rafters with meticulous design and well-curated art.
Simple strokes

Simple strokes

Nestled into the sand dunes, this bach provides close communion with Auckland’s west coast and acts as a simplified expression of a strong architectural voice.