An oasis of calm and style

Click to enlarge
Cosy, rustic, luxurious, playful? Whatever your ultimate bedroom, Nicole Stock finds a style to suit.

Cosy, rustic, luxurious, playful? Whatever your ultimate bedroom, Nicole Stock finds a style to suit. Image: Simon Devitt

Built on a very tight budget, this home was designed by the owner and architect, Davor Popadich, for his young family.

The mezzanine bedroom overlooks the lounge down below, and the walls are a continuation of the plywood that lines the entire interior. The timber obviously gives warmth to the space, but also a rustic and playful feel that indicates this is serious architecture that needn’t take itself too seriously.

Because of the tight budget, the house has been designed so that they can add on a couple of bedrooms once they have some more money. When the house was designed, they had their first child on the way, and so the plan was made to be flexible: the open room behind the bed is actually their baby’s room though, once the addition is finished, this will become a generous walk-in wardrobe.

The plan was foolproof until they had a second child before they were able to start on the addition. Oh well, necessity is the mother of invention and all that. What allows this room to work so well despite what must be some element of chaos in the house is the simplicity of the space and the furnishings.

There are white bed linens, a few framed photographs, some necessary storage, but anything too cluttered hasn’t set in here, and the result is an oasis of calm and style in this happy family home.


More spaces

Open home

Open home

A major refurbishment of an Auckland home turns a traditional villa into something much more interesting.

Most read

To the point

To the point

An apartment in an exclusive harbourside neighbourhood of Sydney undergoes a sleek, modern facelift.
California dreaming

California dreaming

An American home makes the most of a small site and its close proximity to a fabulous beach.
To the island

To the island

A Kapiti Coast beach house has been designed around difficult topography – and a phenomenal vista – to great effect.